Hike For Health Dopper edition

92%

€3225,-

Opgehaald van € 3500

nog 0 dagen

Tot einddatum 1 maart 2020

Steun deze actie

Het verhaal

Impact. Daar kun je ons bij Dopper midden in de nacht voor wakker maken. En maar weinig dingen hebben een grotere impact dan iets zelf ervaren. Met dat in gedachten, organiseert Dopper in februari/maart 2020 de Water & Waste Academy Week.

De wat? Een educatieve reis naar Nepal, waar het complete Dopper-team zelf meemaakt hoe een leven zonder schoon water eruitziet. Wat ons werk hier betekent voor mensen daar. En waarom het zo hard nodig is.

We bezoeken Dopper’s lokale projecten, spreken met de gemeenschap en leren over hun uitdagingen rondom water en afval. Daarnaast dragen we bij aan de impactvolle activiteiten van onze langdurige partner Simavi middels een uitdagende gesponsorde trektocht van 50km door de Himalaya. Dopper doneert per werknemer een inspirerend startbedrag. Maar elke sponsorcent telt. Om (schone) druppel voor druppel een golf aan impact te maken.

Je kunt via deze link bijdragen aan schoon water. In iedere oceaan, uit elke kraan.

Mijn motivatie

Vorig jaar heb ik Nepal twee keer mogen bezoeken vanuit Dopper. Met eigen ogen heb ik gezien hoe wij bij dragen aan door watertappunten te plaatsen op de plekken waar het het meest nodig is. In kleine en afgelegen dorpjes heb ik gezien hoe de lokale gemeenschap zich bewust is geworden van schoon drinkwater, en wat het hun kan opleveren. Ik heb gezien dat de impact veel groter is in deze gemeenschappen dan het hebben van drinkwater: vrouwen hebben meer tijd omdat ze niet uren hoeven te lopen om water te halen, ze kunnen hun eigen groente en fruit verbouwen, enz. Daarnaast heb ik gezien wat een GELUK en PLEZIER de watertappunten opleveren op scholen. Kinderen leven helemaal op, nu het normaal is geworden om hun fles met water te vullen. Ik weet dat we een impact maken met deze projecten, en kan niet wachten hier nog meer van te leren. Help je ons mee?

Tijdlijn

€ 10
Door Carmen
Heel veel succes, geniet van deze bijzondere ervaring! xx
€ 10
Door Joyce
Succes en veel plezier!
€ 30
Door Kees
Succes en veel plezier
€ 5
Door Eva
Zet 'm op!
€ 5
Door Kaya
Lieve Roos, Heel fijne reis en succes met de wandeling! Je bent een topper!
€ 30
Door Marco
Heel veel succes!!
€ 30
Door Marianne
Zet m op!
€ 30
Door Marion
Heel veel succes Roos. Gaat je vast lukken!
€ 75
Door Roos
Mag natuurlijk ook mijzelf sponsoren!
€ 3000
Door Dopper
Good Luck!
Actie gestart op: 05 februari 2020

Over Simavi

Een gezond leven voor iedereen

Want wie gezond is, kan zich ontwikkelen en zo uit de armoedespiraal komen. Ontdek ons nieuws en de verhalen per thema.

Inspireer je vrienden

Deel deze actie