Hike For Health Dopper edition (Jitske)

691%

€3455,-

Opgehaald van € 500

nog 0 dagen

Tot einddatum 21 februari 2020

Steun deze actie

Het verhaal

Impact. Daar kun je ons bij Dopper midden in de nacht voor wakker maken. En maar weinig dingen hebben een grotere impact dan iets zelf ervaren. Met dat in gedachten, organiseert Dopper in februari/maart 2020 de Water & Waste Academy Week. De wat? Een educatieve reis naar Nepal, waar het complete Dopper-team - inclusief ondergetekende - zelf meemaakt hoe een leven zonder schoon water eruitziet. Wat ons werk hier betekent voor mensen daar. En waarom het zo hard nodig is.

We bezoeken Dopper’s lokale projecten, spreken met de gemeenschap en leren over hun uitdagingen rondom water en afval. Daarnaast dragen we bij aan de impactvolle activiteiten van onze langdurige partner Simavi middels een uitdagende gesponsorde trektocht van 50km door de Himalaya. Dopper doneert per werknemer een startbedrag. Maar elke sponsorcent telt. Om druppel voor druppel een golf aan impact te maken.

Je kunt via deze link bijdragen aan schoon water. In iedere oceaan, uit elke kraan.

Mijn motivatie

De verhalen van mijn collega's die al in Nepal zijn geweest en de Nepalese Kumar die in Nederland was en vol verbazing vertelde dat het zo bijzonder is dat wij hier in Nederland overal en op elk moment toegang hebben tot schoon drinkwater.

Elke stap is er één, dus laten we met z'n allen toewerken naar een wereld waarin iedereen altijd en overal toegang heeft tot schoon water!

Tijdlijn

Update van Jitske Volkert

Y E S! We did it!

Gisteravond ben ik teruggekomen van de Water & Waste Academy Week in Nepal. Een enorm impactvolle week! We bezochten een aantal projecten van Simavi en Dopper en zagen met eigen ogen hoe belangrijk toegang tot schoon drinkwater is in Nepal. We ontmoetten een van de vrouwencommunities in Kapilvastu, die mede dankzij onze inspanningen watertappunten hebben in hun dorp en educatie krijgen over water, hygiëne, sanitatie en seksualiteit.

De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen maakte veel indruk op me (ook al is het al veel beter dan een paar jaar geleden), en het was erg mooi om te zien hoe trots de vrouwen waren op wat ze geleerd en bereikt hadden. Het taboe op praten over menstruatie en (ongewenste) zwangerschap is nog steeds groot, maar gelukkig wordt er zowel vanuit de overheid als vanuit partijen als Simavi hard gewerkt om hier verandering in te brengen.

We bezochten ook een health clinic, waar vrouwen bijvoorbeeld gratis zwangerschapstesten kunnen krijgen, maar waar ze ook een medische check kunnen doen als ze zwanger zijn en waar ze kunnen bevallen. De faciliteiten zijn in onze ogen nog héél basic, maar voor hen is dit al een hele vooruitgang.

En toen begon de hike! Vier dagen wandelen om geld op te halen voor deze projecten. Afgelopen donderdag stonden we dan eindelijk met een groot deel van het Dopper team bovenop Poon Hill (deze 'heuvel' is maar liefst 3210m hoog, mooi om te vergelijken met onze hoogste 'Vaalserberg' van 322m...). Tegen de verwachtingen in lag er een dik pak sneeuw op de weg naar boven en gelukkig was het die dag eindelijk helder, zodat we de prachtige zonsopgang konden zien.

Bedankt voor alle sponsoring en (mentale) steun, het was een prachtige ervaring! Ik ben nu alleen nog maar meer gemotiveerd om nóg harder mijn best te doen bij Dopper, zodat we uiteindelijk in een wereld wonen waar iedereen toegang heeft tot schoon water, in elke oceaan en uit elke kraan!

€ 30
Door Jacqueline
Succes!
€ 30
Door Marianne
Last minute toch nog. Veel plezier!!! 😘
€ 30
Door Frank
Succes met de actie Jitske !
Jitske Volkert
Dank je wel Frank!
€ 50
Door Harm en Lisette
Succes en een inspirerende reis!
€ 20
Door Anneke en jack
Succes!! Gr an en jack
€ 20
Door Jan & Resie
Jits succes met jullie actie. Geniet van de trip naar het dak van de wereld. Kom gezond weer terug: 12-9-2020😉
€ 50
Door Joop en Iet
Succes!
Update van Jitske Volkert
Whatsapp image 2020 02 02 at 12.36.34

Er wordt getraind! Gisteren met een aantal collega's de N70 bij Nijmegen gelopen om een beetje te oefenen voor de bergen...

€ 50
Door Lucy
Heel veel succes!
€ 50
Door Jitske
Zelfsponsoring is ook sponsoring
€ 15
Door Jacqie
Geniet en succes
€ 50
Door Tilly
Veel succes meisje!
€ 60
Door Emiel
Topper
€ 3000
Door Dopper
Good Luck!
Actie gestart op: 26 januari 2020

Over Simavi

Een gezond leven voor iedereen

Want wie gezond is, kan zich ontwikkelen en zo uit de armoedespiraal komen. Ontdek ons nieuws en de verhalen per thema.

Inspireer je vrienden

Deel deze actie