Barefoot Hike for Health Nepal 2020

21%

€628,-

Opgehaald van € 3000

nog 0 dagen

Tot einddatum 25 maart 2020

Steun deze actie

Het verhaal

Mijn deelname aan de Hike for Health 2020 van Simavi om geld op te halen voor het project schoon drinkwater en goed sanitair voor de Nepalese moeders en kinderen in Kapilvastu (bergdorp in de Himalaya). Doe ik op mijn blote voeten als tegen prestatie voor degene die dit project sponsoren. Let wel, de kosten van mijn reis worden uit eigen middelen betaald. 100% van uw sponsorgeld komt ten goede aan dit project!

Mijn motivatie

Bij de nieuwe richting die ik al een hele tijd geleden ben ingeslagen, waarbij ik me op orthomoleculair gebied wil blijven ontwikkelen en inzetten, hoort ook iets vrijwillig iets terug te doen voor de projecten en organisaties waar ik me goed bij voel. Het project van Simavi kwam voorbij en greep mij meteen. Nepal een land dat tot mijn verbeelding spreekt (Hills of Kathmandu, wie kent het nummer van Tantra in lang vervlogen tijden - check Spotify) de situatie van de mensen aldaar en de bijzondere en unieke locatie (bezoek geboorteplaats Boeddha) hebben mij doelbewust hiervoor doen kiezen. k hoop vele mensen mee te nemen in deze mooie belevenis om iets van andere te kunnen betekenen op een plek in de wereld ver bij ons vandaan. Help mee dit mogelijk te maken!!!

Tijdlijn

Update van Marcus Jansen

Helaas een vervelende mededeling, ik krijg de trip naar Nepal voor het goede doel door omstandigheden niet rond. Hierdoor is mijn aanwezigheid in Nepal en daarmee de actie ten einde. In overleg met Simavi (Sandra) komt het sponsorgeld nog steeds ten goede voor dit doel ... alleen zal het worden overgedragen aan Chantal Greeven, die de trip wel kan maken en de HIKE. Ik hoop dat ondanks dat het sponsorgeld voor mijn trip bedoelt was achter mijn beslissing kan staan. Ik wens Chantal een vreselijk goede Hike en een mooie ervaring. Ik wil een ieder bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Het spijt me dat het niet succesvol is geweest!

Update van Marcus Jansen
Fb img 1576446206748

Een week geleden de Hike for Health training in Rhenen. Het was heerlijk in de regen en lekker op blote voeten ... alles is voorspoedig gelopen. Training lag een beetje op een laag pitje, de studie vroeg extra tijd en aandacht maar die lijkt nu weer op de rit te zijn. Daarom vandaag weer lekker aan het lopen, gisteren nog een beetje gaan hardlopen en toch op dat fijne beton een beetje mijn linker kuit geblesseerd. Niets verontrustends, maar het heeft aandacht nodig en iets minder belasting. De kuit is de vering voor alle impact (voorvoet landing). Voordeel is wel dat waar normaal tot 3 x je lichaamsgewicht op knie, enkels en heupen komt dit verandert als je op de voorvoet loopt. Wel krijgt de kuit nu het werk te doen waarvoor die bedoelt is. Dit heeft tijd nodig en kan je alleen maar proberen door te voelen en ervaren. Voorlopig dus maar weer even het wandeltempo aanhouden ... en meer km doen!

€ 30
Door HCJV
succes
Marcus Jansen
Dank u moeders ... de training gaat goed ... studie ook ... dikke knuffel n kus.
Update van Marcus Jansen
Screenshot 20191207 212007 facebook

Morgen weer een training voor de Hike in Nepal ... 15 km op mijn blote voeten ... benieuwd hoe het in de omgeving Rhenen gaat zijn. Een gezellige groep gevarieerde mensen die aan dezelfde Hike meedoen. Iemand een keer zin om een wandeling samen met mij te maken ... ik sta ervoor open. Ik heb nog een weg te gaan om het benodigde sponsorgeld op te halen. Hoop dat iedereen dit zoveel mogelijk deelt om het mede mogelijk te maken. Schoon drinkwater en goede hygiëne voor de moeders en kinderen in Nepal.

€ 18
Door Joyce
Masker
€ 10
Door Bram
Boiler
Update van Marcus Jansen
Img 20191114 wa0004

Even een klein bericht, helaas de training een beetje achter. Mijn studie voor mijn Medische Basiskennis vergt veel meer tijd en input dat ik had verwacht. Dit is erg belangrijk en doet mijn trainingen een beetje te niet. Vandaag ontving ik wel mijn VOG. Die is erdoor, want er zijn geen bezwaren gevonden. Erg mooi ... Een volgende stap in de richting van de Hike. Op bloete voeten loop ik nu iets minder. Ik ontmoet helaas nog wel eens tegenstand van de wereld om me heen ... koude trainingen liggen ook een beetje stil. Het vinden van de juiste balans is momenteel wat moeilijker. Moet nog achter eventuele vaccinaties aan. Nog steeds op zoek naar sponsors om dit mogelijk te maken! Dus zeg het voort!! Deze actie mag vrij geknipt en geplakt worden ... alles om het mooie doel schoon drinkwater en een goede hygiene voor de moeders in kinderen in Nepal!!!

Update van Marcus Jansen
Img 20191107 wa0005

Afgelopen zondag nog een heerlijke stilte blotevoeten wandeling in Meyendel. Helaas komt van de ooptraining iets minder dan ik had gehoopt. De opleiding neemt veel meer tijd in beslag dan ik had gedacht. Toch ga ik over verminderd voort ... in december is er weer een training vanuit Simavi ... als er mensen zijn die een goed idee hebben om sponsorgeld aan te trekken voor dit goede doel (ANBI) dan hoor ik het graag. We gaan nu de koudere tijd tegemoet. Wekelijks probeer ik mijn koude training in de zee bij te houden. Heb je zin om een keer mee te gaan ... geef een gil .... er zijn tal van mogelijkheden.

€ 145
Door SnappCar
De opbrengsten in de maand Oktober
€ 30
Door Henny
succes
Marcus Jansen
Dank u moeders! Dikke knuffel!!
Update van Marcus Jansen
Inbound1434263845678410781

Inmiddels 18 dagen verder ... weer veel gelopen op blote voeten en op mijn Vibrams. SnappCar opbrengsten lopen goed ... ik zag een bericht van BUNQ voorbijkomen ... heb besloten om hun bankcard op een foto te zetten tijdens de Hike hoog in de Himalaya. Sponsor mijn Hike for Health voor de moeders en kinderen in de armste gebied van Nepal. Voor schoon drinkwater en goede hygiene. Bedankt namens hen waar ik het voor doe. Dikke knuffel NJoy life!

€ 135
Door September
Opbrengsten SnappCar September
Marcus Jansen
Hopelijk blijven de verhuren van SnappCar flink doorgaan!
Update van Marcus Jansen
Img 20191007 wa0000

Afgeelopen zondag een heerlijke tweede trainingsdag met een groot deel van de groep van 25 maart. Dit mal de NS Wandeling Kennemerduinen over het strand naar Zandvoort. Grotendeels op mijn blote voeten, met de flipflops in de hand ... want jawel soms zijn de wandelpaden slechts een stortplaats van puin. Ondanks de regen een succes, een gezellige groep met fijne en bijzondere mensen. December is de volgende keer ...

Update van Marcus Jansen
20191003 100416

Ik had afgelopen week een klein hobbeltje op de weg. Een stukje glas! Niets om angstig van te worden. De huid is een mooi orgaan dat zich goed en snel kan herstellen (logisch we hebben langer zonder schoenen dan met gelopen). Helaas ontbrak het me thuis aan de juiste gereedschappen voor het kleine snijwerk ... toch bracht het ook gelijk iets waar ik nog niet aan gedacht had. Mijn DTP vaccinatie ... helaas maar 10 jaar geldig. Nou ja ben dan toch bezig, blijkt het wel een reeks van 3 injecties (verspreid over 7 maanden) te zijn. Ach ... kom op en door. Ik kan het maar beter al geregeld hebben. Kan alleen mijn vaccinatieboekje even niet vinden.

Update van Marcus Jansen
Smartselect 20191001 214959 ecosia

Vanavond een voorverkenning van de Hike. Ik heb een kleine impressie gekregen van de ondergrond. De ondergrond is soms een enorme uitdaging om op blote voeten te doen, toch zjn er hele stukken die goed te doen lijken. Maar een fikse voorbereiding is wel nodig gezien de reisverslagen die ik heb gelezen! Gelukkig heb ik nog even wat tijd om me voor te bereiden.

€ 25
Door Radha
Veel succes Marc
Marcus Jansen
Dank je Radha, ik ga mijn best doen er iets moois van te maken.
€ 25
Door Joep
je kan het !
Marcus Jansen
Dank je maat ... ik doe mijn best ... nog 182 dagen te gaan. Keep in touch ;-)
Update van Marcus Jansen
Screenshot 20190924 120600 strava

Inmiddels zijn we weer 2 wken verder. Na een stukje handlopen een kleine beetje mijn linker enkel overbelast. Maar met rustige looptraining, koude training in zee (a-la WHM) en een goede massage sta ik er weer beter voor dan 2 weken eerder. Ik probeer zo veel mogelijk via Strada (app) mijn tochten te registeren. Kan je meemaken ... Verder is mijn studie Medische Basis Kennis nu ook begonnen. Een klein zetje van wat sponsors zou een leuke bijkomstigheid zijn. Er is nog een lange weg te gaan, toch is het fijn als er met enige regelmaat iets binnendruppelt. Je doet er een heleboel mensen een groot plezier mee. Alvast bedankt ... ideeen en gedachtes zij altijd welkom. Binnenkort bied ik een Orthomoleculair Dinner aan bij mij thuis voor het goede doel!

Update van Marcus Jansen
Img 20190909 wa0000

Vanochtend, voor ik zo ga werken, me ingeschreven bij Basic-Fit (schoolschool in de buurt) waar ik ook bij elke andere vestiging gebruik mag maken van de trainingsfaciliteiten. Ik zal nog wel de nodige krachttraining kunnen gebruiken voor de Hike for Health en via de werkgever (belastingdienst) komt het grootste deel weer terug (geld). Nu op zoek naar de juiste oefeningen om te gaan trainen ... een ieder die er een idee over heeft is welkom zijn gedachten te ventieleren.

€ 25
Door Ellen
Succes met trainen
Marcus Jansen
Hallo lieve tante, bedankt voor de ondersteuning van dit project. Mijn training en ontwikkelingen zal ik hier plaatsen. Dikke knuffel!
€ 10
Door Ronald
Suc6
Marcus Jansen
Dank je Ronald, ik hou je via hier op de hoogte en er gaat nog veel voorbij komen. Topper!
Update van Marcus Jansen
Img 20190907 wa0000

Via Samira kwam ik op Strava, een app die je sportieve prestaties kan bijhouden. Heb er een account aangemaakt. Mocht je zin hebben om me te volgen dan kan dat daar. Zie me me lopen ... loop gezellig mee alles is mogelijk . Ik geef na afloop aan welk deel onder welke omstandighedenis gelopen. Verder lijk ik op schema te liggen. De komende week moet ik sportschool vinden voor de nodige extra krachttraining die ik voor Nepal denk nodig te hebben. Wordt vervolgd. Vandaag rond 16 uur heb ik weer een uurtje voor de boeg van huis naar de Meppelwerf

€ 60
Door HCJV van Dooremaal
Hi Marc, succes met je beoogde doel.
Marcus Jansen
Hallo moeders dank u wel voor uw bijdrage. Nog 200 dagen te gaan en dus een lang traject voor de boeg. Ik ga mijn best doen. Dikke kus en warme knuffel
€ 10
Door Annemieke
Heel veel succes, grote neef!!!
Marcus Jansen
Mijn lieve nicht, dank je wel voor je bijdrage om dit mogelijk te maken. Een hele dikke knuffel!
€ 30
Door Karen J
Yay Marcus! Zo geweldig wat je nu weer doet. Gaat je lukken, met gemak en die big smile.. top 🙏
Marcus Jansen
Hallo lieve Karen, bedankt voor je steun. Ik ga er alles aan doen om het voor elkaar te krijgen. Het doel is alle energie en moeite waard. Dank je wel ... keep on smiling
€ 30
Door Frank
Mijn bijdrage aan een betere wereld en jouw pijnlijke voeten. Succes met je plan.
Marcus Jansen
Topper, ik heb er erg blij mee ... big hug man ... we gaan binnenkort samen een lekkere wandeling maken ... ik op mijn blote voeten [What Else ;-)] Super bedankt!
Update van Marcus Jansen
Img 20190903 wa0003

Sinds gisteren is mijn project echt van start gegaan. Weer een blote voeten training gehad ... het was weer heerlijk en wat een energie krijg ik van de positieve reacties die nu al binnen stromen. Voor iedereen die me tegenkomt tijdens mijn trainingen op blote voeten ... maak een leuke foto van jezelf samen met mij. Wanneer ik terugkom van Nepal zal de beste foto van mij een heerlijk dinner aangeboden krijgen op mijn eigen wijze ... iets speciaals! Een heerlijk dinner, orthomoleculair verantwoord, speciaal ... en onvergetelijk!

€ 5
Door Mario
RESPECT en SUCCES!!!
Marcus Jansen
Top man, dank je wel ... hier word ik erg vrolijk en gelukkig van!
€ 10
Door Samira
Mooi initiatief, Marcus! Veel plezier en succes!
Marcus Jansen
Heel lief van je ... dikke warme knuffel! Dank je wel!!
€ 30
Door Marcus
Ik support mezelf natuurlijk ook ... hopelijk volgen er velen!
Actie gestart op: 02 september 2019

Over Simavi

Een gezond leven voor iedereen

Want wie gezond is, kan zich ontwikkelen en zo uit de armoedespiraal komen. Ontdek ons nieuws en de verhalen per thema.

Inspireer je vrienden

Deel deze actie