Twee Haarlemmers in aktie!!! Voor veilig bevallen met schoon water in Nepal

1%

€50,-

Opgehaald van € 6000

nog 0 dagen

Tot einddatum 14 november 2019

Steun deze actie

Het verhaal

Een Himalaya trektocht in november 2019 voor Simavi om het verschil te maken in de gezondheid van moeders en kinderen in Nepal. Nepal kent namelijk de hoogste moedersterfte van Azië. Per 10.000 kindjes die worden geboren, sterven 259 moeders. In Azië ligt dat gemiddelde op 182 en in Nederland op 10 moeders. Van de 1.000 geboren kindjes sterven er in Nepal maar liefst 21, terwijl in Nederland maar 0,003% sterft. Dit vinden wij niet ok en willen we wat aan doen. Met 25 deelnemers gaan Liesbeth en Anja in november 10 dagen naar Nepal. We bezoeken de projecten van Simavi in Kohalpur en Kapilvastu. Daarna gaan we 5 dagen hiken in de Himalaya om daarmee geld in te zamelen voor de bewoners in Kapilvastu!

Mijn motivatie

Wij hebben het hier in Haarlem zo ongelooflijk goed. Drinken achteloos schoon water uit de kraan en kunnen veilig bevallen. Dat is voor vrouwen en meisjes in Nepal niet het geval.
Wij vinden het fantastisch om op deze wijze de projecten in Nepal te kunnen bezoeken en door middel van een trektocht ook de projecten daar te kunnen ondersteunen. Daarbij is iedere hulp keihard nodig.
Voor de duidelijkheid: We betalen onze reis- en verblijfkosten zelf; alles wat wordt gedoneerd gaat direct naar de projecten van Simavi die tot doel hebben het leven van de moeders en kinderen in Nepal gezonder te maken. En vanzelfsprekend doneren wij zelf ook. Fijn als je mee doet!

Tijdlijn

€ 25
Door Ana en Chiel
Succes Anja, we helpen graag mee!!
€ 25
Door Jaap en Marion
Hup Lies, naar Nepal!
Actie gestart op: 01 mei 2019

Over Simavi

Een gezond leven voor iedereen

Want wie gezond is, kan zich ontwikkelen en zo uit de armoedespiraal komen. Ontdek ons nieuws en de verhalen per thema.

Inspireer je vrienden

Deel deze actie